Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Over ons

Wie zijn wij en wat doen wij

In mei 2013 hebben een aantal vrijwilligers het initiatief genomen om Stichting ALTRUISM op te richten voor oorlogsslachtoffers. De stichting zet zich in voor noodhulp en hulp bij herstel en wederopbouw, dat doen wij door middel van diverse hulpprojecten op te zetten. In elk gebied waar de slachtoffers zich bevinden zetten wij projecten op om hulp te bieden. Aan de hand van de kritische toestand, wordt er gekeken welke ondersteuning zij nodig hebben en op welke wijze deze behoeftes vervuld kunnen worden.

Stichting ALTRUISM hecht bijzondere aandacht aan arme vrouwen, omdat zij met de juiste middelen veel kunnen betekenen voor hun gezin en samenleving. Vrouwen hebben de kracht om educatie over te brengen, het voorkomen van verspreiding van ziektes, het uitbreiden van economische kansen en de bescherming van natuurlijke hulpbronnen. Stichting ALTRUISM werkt samen met arme vrouwen om deze kans waar te maken.

De stichting maakt geen onderscheid op basis van etniciteit, ideologie of religie en zal ook steun bieden aan de verschillende etnische groeperingen die slachtoffers zijn geworden van de oorlog. Stichting ALTRUISM zal de brug zijn tussen de medemensen en de slachtoffers.

ALTRUISM richt zich voornamelijk op onderstaande hulp:

Directe Noodhulp
Stichting ALTRUISM richt zich op het geven van noodhulp zoals dagelijkse levensbehoeften, onderdak en medische zorg. Door de kritische toestanden zijn de levensomstandigheden ondragelijk voor de slachtoffers. Er is gebrek aan voedsel, medicamenten, elektriciteit en brandstof voor verwarming.

Hulp bij herstel en wederopbouw
Na de noodhulp fase zet de stichting ALTRUISM zich in om slachtoffers te ondersteunen met herbouw van een nieuw en zelfstandig bestaan zoals herbouw van scholen, medische zorg te verbeteren, wegen te bouwen en het opzetten van projecten om de economie te bevorderen zoals het opzetten van kleine organisaties.

Hulp verlening aan getraumatiseerde slachtoffers
Het bieden van ondersteuning aan getraumatiseerde slachtoffers van alle leeftijden die psychische klachten hebben als gevolg van ingrijpende gebeurtenis doormiddel van therapie├źn te geven op gebied van angst, herbeleving, paniek, verwerking van rauw en verlies, fobische klachten en trauma verwerking.